Psychomotoriek / Sensomotoriek

Alle materialen ter bevordering van de motoriek of psychologisch welzijn vindt u in onze webshop. Onze missie 'Wij helpen bewegen' richt zich op diverse therapeutische begeleidingen. Op school, kinderopvang, revalidatie, psychologische therapie, kinderziekenhuizen, ... wij stimuleren de kinderen met psychomotorische of zintuiglijke prikkels.

Balanceren geeft de kinderen een sterk lichaamsbewustzijn en daagt uit om grenzen te verleggen. Op een speelse manier creëren de kinderen een betere lichaamsbeheersing en versterking van hun spierstelsel. De Gonge® Air Board heeft een hard, stevig oppervlak en een zachte, opblaasbare onderzijde. De luchtdruk kan voor elke gebruiker worden aangepast. Voor alle leeftijden, te gebruiken in een parcours of als balanceeroefening. Top product! De schommelmaan zorgt voor veel spelplezier: liggen, zitten, schommelen, ... Telkens ervaren de kinderen een uitdaging in deze speelkameraad. Uit PE-schuim, overtrokken met kunstleder, eenvoudig schoon te maken, past perfect in elke praktijk of klas.



Creatief denken, teamspel, balanceren, bewegen,... alles onder 1 dak bij onze kwaliteitsvolle stapelblokken. Om te zitten, te stapelen, te balanceren, te spelen, te leren. Top kwaliteit, ook voor buiten en in het water.




Kinetic Sand creëert een uniek gevoel en zorgt voor een intense zintuiglijke ervaring voor handen en ogen. In de therapie wordt het zand gebruikt voor totale ontspanning en het bevorderen van haptische en tactiele waarneming. Voelen en grijpen stimuleren en met de verschillende kleuren ontstaan er leuke speelmogelijkheden. De speciale compositie, 98% kwartszand en bindmiddel, zorgt ervoor dat het zand geen residu op handen en oppervlakken achterlaat.




Ook rinkelballen, activity ballen bezorgen kinderen een fantastische beleving op vlak van geluid, kleur en beweging. Deze zintuiglijke prikkels bevorderen de beweging, het spel, de motoriek!





Teamspel bevordert de samenwerking, de sociale vaardigheden en het psychologisch welzijn. Samen spelen, samen een doel bereiken werkt uiterst positief bij opvoeding, therapie of revalidatie. De teamtoren is een eenvoudig, handig op te bergen spel dat de teamgeest alsook oog-hand coördinatie en behendigheid bevordert.





Bij het teamspel "Wandelende A" komt het op teamgeest aan: nadat de touwen gespannen zijn, stijgt iemand in het midden op de dwarsbalk. Nu moet de "Wandelende A" stap voor stap in beweging gezet worden via samenwerking met touwen. Op een speelse manier overname van verantwoordelijkheid en coördinatie in groep, met 5 kinderen tegelijk.

  


Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.
Meer info